&Title=Proiecte&Continut=
OTELURI MICROALIATE CU NANOPRECIPITATE DE TENACITATE RIDICATA

HIGH TOUGHNESS NANOPRECIPITATED MICROALLOYED STEELS
English
 
Obiectivele proiectului

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unor noi oteluri microaliate care sa aiba caracteristici de tenacitate si plasticitate ridicate in vederea utilizarii lor ca inlocuitor pentru otelurile de imbunatatire slab aliate. Noile oteluri vor putea fi utilizate pentru componente forjate destinate industrei auto, navale, transport cai ferate, etc. Plasticitatea superioara a acestor oteluri va permite conducerea proceselor de deforma la semi-cald ceea ce va reprezenta o modalitate suplimentara de reducere a costurilor produselor forjate. Realizarea acestui obiectiv presupune parcurgerea unor etape intermediare ale caror obiective sint:
  • Identifcarea solutiilor pentru cresterea tenacitatii otelurilor microaliate si dezvoltarea unui model teoretic al structurii si morfologiei ca si al compozitiei chimice care sa asigure un raport optim al caracteristicilor de rezistenta si tenacitate, ca baza pentru experimentarile ulterioare.
  • Dezvoltarea unei tehnologii de laborator de elaborare si turnare pentru obtinerea unor oteluri microaliate cu tenacitate ridicata. Mai multe compozitii vor fi experimentate si testate ir rezultatele vor fi prelucrate in scopul optimizarii tehnologiei.
  • Stabilirea unor regimuri de procesare termomecanica a barelor de otel astfel incit procesul de deformare/racire sa contribuie la imbunatatirea suplimentara a tenacitatii.
  • Utilizarea noilor materiale pentru forjarea de repere specifice pentru testarea si verificare functionalitatii produselor
  • Definitivarea unei tehnologii industriale de elaborare/deformare pentru oteluri microaliate de tenacitate ridicata
Prima pagina     *     Termeni si conditii    *    Harta site    *     Contact
METAV - CERCETARE DEZVOLTARE © 2006
        design by THE IT SPECIALIST